Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Waarom er geen virus bestaat dat ziek zou kunnen maken!

door Huub Neys/ Peter van de Griendt 

Door de Mexicaanse grieppandemie werd het weer heel duidelijk hoe door de medische wetenschap aangekeken wordt tegen gezondheid, ziekte. Volgens de medische wetenschap moet een mens zich wapenen tegen alle gevaren van buitenaf. Een virus kan je pakken. Je kan er dood door gaan! Er zijn slechts weinig mensen die de onwaarheid van dit beeld inzien. Wij gaan niet dood van een virus. Wij gaan dood van onze ‘welvaart’! We dragen brilletjes, onze tanden vallen uit, we hebben hoofdpijn, worden depressief…. Ooit een paard met hoofdpijn tegengekomen?  

De mensen die uiteindelijk aan de Mexicaanse griep zijn overleden, zijn gestorven aan de ‘welvaart’. Het Mexicaanse griepvirus was hooguit de druppel die de emmer deed overlopen. Misschien was een regenbuitje al genoeg geweest voor een verkoudheid die hetzelfde had gedaan.

Wat is een virus?

Een lichaam dat al bezig is met zich verweren tegen interne verstoringen heeft minder weerstand en zal eerder bezwijken. Bezwijken waaraan? Wat is een virus dan, als het geen vijand van buitenaf is die je wil pakken? Een virus is een deel van de natuur dat in harmonie met het geheel leeft. Het heeft er helemaal geen baat bij om zijn gastheer om te brengen. In de loop van de evolutie zijn we prima uitgerust om een virus in ons lijf te verdragen. Dat zie je bij alle dieren. Die hebben vaak virussen onder de leden (zoals het HIV virus) zonder dat ze daar last van hebben.

Een virus gebruiken om gif in je lijf op te ruimen

Het is zelfs nog sterker: ze hebben in de evolutie geleerd om een virus te gebruiken! Wij mensen hebben diezelfde capaciteiten. We zouden het genetisch materiaal van het virus kunnen gebruiken om dingen in ons lijf op te ruimen, waar ons lijf zonder die hulptroepen veel meer moeite mee zou hebben. Opgeslagen gifstoffen en zo.

Welvarend

Maar de ‘welvarende’ mens is zo onnatuurlijk gaan leven dat er zoveel gifstoffen in zijn lijf zitten, dat het virus, als het ons komt bezoeken, een hercules-taak te verrichten heeft. Zo’n zware taak dat onze, door een ongezonde leefstijl verzwakte lichamen, dat niet ook eens erbij kunnen hebben. En dan worden we dus ‘ziek’.  We roken, we drinken, we bewegen te weinig, en we eten verkeerd. We eten welvaartsvoedsel en niemand beseft hoe zwaar ons dat vervuilt. Maar we geven het virus de schuld als we ziek worden.

Ooit wel eens een tijger gezien die een griepprik nodig heeft? Een olifant die verkouden is? Wie staat er bij stil dat het overgrote deel van de natuur gewoon gezond is tijdens de vruchtbare levensjaren. Verzwakt een dier door ouderdom oftewel slijtage dan wordt het door de natuur uitgeselecteerd. Maar tijdens zijn leven was dat dier gezond.

Verzwakt

Maar al die zieke, zwakke en welvarende mensen worden met pilletjes en poeders in leven gehouden. Ook dat nog! En we hebben steeds meer nodig, multivitaminen, voedingsupplementen, etc.
Gezonder worden we er niet van. We leven wat langer misschien.  Maar als we echt gezond zouden zijn, zouden we misschien nog wel langer leven.  Natuurlijk kunnen dieren ook ziek worden. Maar welke dieren zijn dat en waar komt dat door? Wel eens gezien hoe meeuwen en wespen zich gedragen tegenwoordig? Of andere dieren zoals bobbejanen in Zuid-Afrika of apen in Indonesië die dicht bij de mensen wonen? Die eten ons eten en ze gedragen zich als junkies. Dat is dus het resultaat van ons welvaartsvoedsel. Waarom kwam de gekke-koeienziekte, varkenspest? Dat is het resultaat van welvaartsvoedsel. Zieke huisdieren eten welvaartsvoedsel.  We zijn dus niet gezond, maar dat komt niet door Mexicaanse virussen en dergelijke. Het komt gewoon door onze welvaartstrein die niet meer te stoppen is.  Zullen we met zijn allen uitstappen?

Huub Neys – Het natuurlijke en het onnatuurlijke
Peter van de Griendt – GezelligToch.nl

Advertentie

2 Reacties op “Waarom er geen virus bestaat dat ziek zou kunnen maken!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: