Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Derealisatie

Na een bad trip of heftige stress voel je je vreemd… Ben je jezelf niet meer? Dat is derealisatie. Derealisatie kenmerkt zich door een combinatie van klachten die heel heftig zijn. We zien de combinatie van: angst- en paniekklachten, denken dat je een enge ziekte hebt (hypochondrie), een constante gedachtestroom, die niet stopt, ooit gepest zijn, en AD(H)D. Gnosis therapie in Den Bosch is specialist in de behandeling hiervan.


Mensen met derealisatie denken elke seconde: “Ik kan mijn lichaam niet meer sturen, ik ga dood, ik word nooit meer beter, de wereld is niet echt, alles is 2-dimensionaal, ik voel niks meer, ik ben niet blij/verdrietig, ik kan niet meer normaal praten, er is iets mis met mijn hersenen, ik ben een robot” etcetera. De combinatie is vreselijk en maar weinig mensen weten wat het is, hoe het voelt en het oplossen lukt vaak ook niet. Het gaat vanzelf over zeggen ze. “Ja, dat klopt als het binnen 3 weken weg is”, zegt Frank Godschalk. “Maar het kan met gemak 20 jaar en langer aanhouden. Soms worden mensen suïcidaal. Na een jaar kan het tot depersonalisatie leiden, dan kijk je in de spiegel en je herkent je eigen spiegelbeeld niet meer”.

De oorzaak is psychische stress, de meeste mensen voelen een druk aan de zijkant van hun hoofd en/of zijn duizelig. Ze voelen een spanning in hun buik, borst en hals die het slikken of buikademhaling tegenhoudt. Anderen durven geen auto te rijden. De meeste mensen krijgen het van drugs. Een bad trip is meestal de trigger. Slechts één XTC pilletje kan al genoeg zijn. Dat was de druppel die de emmer deed overlopen. Veel mensen denken dat ze geen stress hebben, maar zijn verslaafd aan de spanning en zoeken het ook op. Totdat het mis gaat.
Gnosis Therapie aan de Bruistensingel in Den Bosch heeft een eigen behandelwijze ontwikkeld voor de behandeling van derealisatie. Ze meten de emotionele stress en de hersensignalen van proefpersonen zodat de effectiviteit van de technieken ook objectief gemeten wordt.
Complexe problemen of uitbehandeld? Benieuwd geworden. Neem contact op met Frank Godschalk van Gnosis Therapie Den Bosch op 06-18435043, of mail naar frank@gnosistherapie.nl. Of kijk voor meer informatie op www.gnosistherapie.nl.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: