Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Gezonde en voedzame voeding staat aan de basis van goede gezondheid!

Luusje

(door Lonneke van de Griendt-Long)
Onze poes Luusje (8 jaar) begon 1,5 jaar geleden haren uit haar vacht te trekken waardoor er kale plekken ontstonden. Ze was regelmatig niet lekker, at soms dagen weinig tot niets, had dagenlang geen ontlasting, pijn, verstopte anaalklieren, braakte soms, at veel gras en was futloos. 

Een half jaar lang gingen we vaak naar de dierenarts die ons diverse medicijnen voor schreef. Het begon met antibiotica en daarna diverse hormoonpreparaten Ook adviseerde hij 2 keer andere brokken en natvoer, maar haar klachten bleven. Luusje kreeg een echo, bloedonderzoek en alvleesklier test.
Gelukkig kwam er niets uit, maar ze bleef ziek!

Medicijnen werkten niet

Vaak zat ze in elkaar gedoken stilletjes op 1 plekje in het huis, ze had duidelijk pijn, vreselijk om te zien. Door het hormoonpreparaat kreeg Luus nog meer klachten en buikpijn dan ze al had. De dierenarts had hier nog nooit van gehoord, maar toch wist ik zeker dat het zo was. Mensen om mij heen vroegen zich af of ik het wel goed zag dat ze pijn had of ik niet aan het overdrijven was, of er teveel mee bezig, want de dierenarts vond het immers ook niet verontrustend!

vacht2 VachtHet hormoonpreparaat wat ze kreeg hielp niet en voor de zoveelste keer belde ik weer naar de dierenarts, die keer om te vragen of we met de pillen mochten stoppen. De dierenarts stemde ermee in en stelde toen een injectie met ontstekingsremmer voor die paar weken zou werken en als het uitgewerkt was moesten we overgaan op “Prednisolon” (weer een ander hormoonpreparaat) die we de rest van haar leven moesten gaan geven! Een andere behandeling was er niet, de dierenarts was uitbehandeld.

Het hielp allemaal wel paar weken, de meeste symptomen waren simpel onderdrukt maar de eigenlijke oorzaak was nog steeds niet duidelijk en toen de ontstekingsremmer uitgewerkt was waren alle klachten weer even heftig aanwezig!

Strijdlustig

Mijn frustratie werd steeds groter, maar gek genoeg bleef ik overtuigd dat er iets niet klopte en werd ik steeds strijdlustiger. Het was te gek voor woorden dat we genoegen moesten nemen met medicijnen geven, die niet voor 100% hielpen en dat onze dierenarts niet eens precies wist wat ze had. Ik ging op internet naar alternatieven zoeken, er moest toch een andere oplossing voor haar klachten zijn, mijn zoektocht begon……….

Ik vond diverse mensen die goede adviezen gaven en kwam erachter hoe ongezond brokken voor een poes zijn en we gingen over op biologisch rauw vlees en probiotica erbij om de darmen te herstellen.
We wisten niet dat brokken veel vocht uit het lichaam/darmen trekt en de meeste brokken (en natvoer) weinig vlees bevatten en vol met chemische toevoegingen zitten die darmflora ernstig verstoren en het immuunsysteem verzwakken, want het lijf slaat deze chemische toevoegingen op.

Wat vreemd dat onze dierenarts zelfs diverse brokken had geadviseerd!
Het ging veel beter met Luus, haar medicijnen gingen we langzaam afbouwen maar we konden er nog niet helemaal mee stoppen. Na paar maanden biologisch rauw vlees gegeven te hebben begon ze ineens weer slecht te eten en at ze op een gegeven moment het vlees helemaal niet meer. We gingen over op biologisch vlees uit kuipjes wat Luus wel lekker vond waardoor ze gelukkig weer ging eten.

Fijn, maar toch bleef Luus haar klachten houden: slechte ontlasting en plukken aan haar vacht. We probeerden allerlei natuurlijke supplementen (Bach druppels, iso-gel, zalmolie) die wel goed hielpen maar de oorzaak kennelijk ook niet weg konden nemen.

Buddy’s Bite

Daarom bleef ik doorzoeken op internet en ontdekte daar Buddysbite.nl. Biologisch mooi vers vlees in blik (Terra Pura), samenstelling rechtstreeks afgekeken uit de natuur en zo vers dat er niets aan toegevoegd hoeft te worden ter verbetering of conservering! Hoe puur is dat?
Een mooi bedrijf waar het totale productieproces van het begin tot het einde bekend is!

Luus ging eten als een tijger en gaat nu zelfs miauwen als er een blik open gaat! We konden stoppen met alle supplementen en probiotica!
Haar lijfje kreeg eindelijk rust om bij te trekken en te genezen, doordat ze heel simpel geen chemische toevoegingen maar verse en goede voedingstoffen binnen kreeg. Via haar oogjes en neus kwamen er ineens veel afvalstoffen uit en je rook het ook aan haar adem. Ook gaven we paar dagen natuurlijk geteelde biologische kruiden van “Zwergnase”, met de hand geplukte kruiden en voorzichtig gedroogd.

Op het etiket kijken

Geen symptoombestrijding meer maar haar lichaam werd juist gestimuleerd zichzelf te ondersteunen en te genezen.
We leerden op etiketten kijken naar alle ingrediënten en toevoegingen en we schrokken wat we Luusje aan voeding in het verleden hadden gegeven en hoe onduidelijk etiketten kunnen zijn waardoor je eigenlijk niet precies weet wat er per procent in zit. Het eerstgenoemde ingrediënt zit er het meeste in en bij een vleeseter is het dus belangrijk dat dit vlees is!
In Buddy’sBite/Terra Pura zitten geen toevoegingen, geen enkel conserveringsmiddel, geen suikers, zout of kunstmatige vitaminen en op het etiket staat per procent de inhoud beschreven!

Onbegrip

Luus eet nu goed en graag en krijgt geen medicijnen of supplementen meer. Haar ontlasting is goed, geen tandsteen, geen verstopte anaalklieren en ze heeft een glanzende vacht, is mooi gespierd en geen hangbuik meer! Luusje is weer een poes geworden, ondeugend, klimt in bomen, jaagt soms en speelt veel! Het proces van herstel duurt lang en we moesten vooral geduld hebben eer alle chemische stoffen uit haar lijf waren.
Ook merkten we dat niet iedereen begrijpt waar je mee bezig bent en maar weinig mensen geloofden dat Luus haar klachten alleen door slechte voeding kon komen. Het valt mij op dat de meeste huisdierenbezitters zelf niet naar weten welke voedingstoffen er in het voer zitten omdat de dierenarts het nou eenmaal geadviseerd heeft of omdat ze het al jaren geven en hun beestje er toch niet ziek van is. Echter hoe ouder je beestje wordt hoe zichtbaarder de gevolgen van ongezonde voeding worden!

Ons eigen eten

Voor onszelf gingen we meer kijken welke voedingstoffen erin ons eigen eten zit. Buddy’s Bite gaf ons ook een goede verwijzing naar Rineke Dijkinga, die dezelfde filosofie over voeding heeft maar dan voor mensen! We gingen gevarieerder en anders eten, minder suiker en totaal biologisch en gingen kijken welke voedingsstoffen we eigenlijk tekort kwamen en welke toxische stoffen we teveel binnen kregen. Een aantal lichamelijke klachten verdwenen daarna meteen als sneeuw voor de zon!

Onze zoektocht is geëindigd, hoe mooi kan het lopen van een zieke poes naar een gezond leven, ook voor de baasjes!

Lonneke van de Griendt-Long

 

Lees ook op AltNed:

Advertentie

Eén reactie op “Gezonde en voedzame voeding staat aan de basis van goede gezondheid!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: