Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Gericht creatief denken

Creativiteit levert originele ideeën, oplossingen en methoden op . Een bestaande werkwijze kan verbeterd  of ontwikkeld worden door het bedenken van een nieuwe aanpak.
Gebrek aan tijd, vastgeroest zijn, gebrek aan lef, angst voor het onbekende kunnen creatieve vaardigheden belemmeren en uw dromen demotiveren.
Faalangst, spanningen, negatieve gevoelens, ongeloof, kritiek, gebrek aan motivatie, slecht verwoorden wat belangrijk is , gebrek aan concentratie etc. zijn staaltjes van ontbrekende creatieve vaardigheden. Hierdoor heeft u het gevoel dat u niet verder kunt, u wilt wel maar het lukt niet.

Bijvoorbeeld:  U wordt gevraagd om een presentatie te geven voor honderd mensen. U heeft de kennis wel maar de gedachte dat u het niet kunt en het beeld van de presentatie schrikken u af. Wat u dan ziet, bepaald in hoge mate het plezier dat u bij de voorbereiding daarvan ervaart. Het kan u nerveus maken, vragen en twijfels geven.

In het creatieve werk doen problemen zich altijd op dezelfde wijze voor: de voortgang van het werk blijft altijd achter op de verlangens. We hebben kritiek op de deugdelijkheid en het werk wordt als onbeduidend gezien. Een product of dienst komt niet af en dat voelt niet fijn.
Het kost tijd en geld en het levert spanningen en frustratie op.  Er wordt gedreigd met ontslag of u krijgt minder inkomsten.

Een creativiteitsconsulent kan vaststellen waar u vast loopt en met een passende begeleiding de creativiteit weer vlot trekken, zonder het proces te verstoren. Speciale strategieën kunnen via een creativiteitsmodel aangeleerd worden, u leert gericht creatief denken. Zo kunt u  in enkele uren meer leren dan op andere manieren in jaren. 

Mijn advies:  leer gericht creatief denken en stap over de drempel naar een nieuwe onbekende toekomst!

Sonia den Toonder

Door Sonia den Toonder – www.akasha-coaching.nl
Sonia is creativiteitsconsulent voor organisaties en particulieren.
Zij is opgeleid tot Master Practitioner NLP, NEI Practitioner, Trainer Familieopstellingenen Sociaal Panorama I en II.  

Lees ook op AltNed:

Advertentie

2 Reacties op “Gericht creatief denken”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: