Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Micro-organismen

Micro-organismen zijn de oudste vorm van leven. Maar zijn te klein om met het blote oog te zien, toch spelen ze een grote rol in ons leven. Hieronder vallen alle eencelligen zoals de bacteriën, de protozoa, eencellige algen en schimmels. Bacteriën worden gebruikt om voedsel te maken zoals kaas en yoghurt. Gist valt onder de groep schimmels en wordt zoals wel bekend gebruikt om brood en bier te maken.

Bacteriën

bacteriënOok in de natuur bereiden bacteriën ons voedsel voor ons voor. Stikstof is een belangrijke bouwstof voor onze cellen. De enige manier om Stikstof tot ons te nemen is via voedsel. En alhoewel 80% van onze atmosfeer op aarde bestaat uit Stikstof is het te stabiel om rechtstreeks op te nemen. Gelukkig zijn er bacteriën die in de grond een verbinding aangaan met Zuurstof of Waterstof om zo tot een substantie te komen die wel door planten opgenomen kan worden. Sinds 1909 doen we dit ook op een kunstmatige manier met anorganische bemesting, dit put helaas de grond uit.

Ook in ons lichaam voegen de meeste microben iets goeds toe, zoals b.v. in de darmen bij de vertering van voedsel. Sommige kunnen ziekte veroorzaken als ze niet door ons Immuunstelsel worden tegengehouden. Maar zelfs dan helpen andere microben om deze te bevechten vanwege hun onderlinge concurrentiestrijd in het lichaam.
Hierbij produceren ze antibiotics moleculen. Dat is het basisprincipe van onze antiboitica medicijnen. 

Zonnecellen repareren

Er is zelfs een nieuwe techniek ontwikkeld waarbij op een natuurlijke wijze zonnecellen worden gerepareerd. Het materiaal dat het licht opvangt wordt bij beschadiging gerepareerd door het DNA van een alg wat hieraan bevestigd is. De alg heeft deze capaciteit vanuit nature, die gebruikt hij ook voor zijn eigen survival. Net zoals schelpdieren kalk kunnen uitscheiden om hun schelp te repareren. Een prachtig samengaan van micro- en macro organismen dus.

Ondersteun je lichaam, werk samen!

Mensen hebben van nature ook een zelfreparerend karakter. Als je een simpel wondje op je huid hebt, herstelt het tenslotte vanzelf. We onderschatten vaak wat ons eigen organisme kan en al voor ons doet. Er vinden zo ongelofelijk veel processen plaats waar we doorgaans geen erg in hebben. Pas als we klachten hebben worden we ermee geconfronteerd. Licht- en Informatie therapie kan het lichaam veel hulp bieden om storingen fysiek en emotioneel weer te verhelpen. Het stimuleert het zelfgenezend vermogen en breekt door barrières heen.

Liana Minnema, Therapeut/Practitioner

Lees ook op AltNed:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: