Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Ziekte: toxines en tekorten in je lijf

Ik ben geen dokter of health coach. Ik kan en mag en wil ook niets over een specifiek probleem zeggen. Ik weet veel van gezondheid af en weinig van ziekte. Dat is het terrein van doktoren. Dus vraagt iemand mij over ziekte, dan ga ik terug-redeneren naar gezondheid.
In mijn visie is zowat alle welvaartsziekte terug te voeren op toxines in je lijf en tekorten.

Tekorten die vaak door het opnemen van teveel toxines ontstaan die concurreren met de goede stoffen.
Stress in allerlei vormen is natuurlijk ook een oorzaak van zwakte maar hoeft zich niet als ziekte te uiten en als je gezond zou zijn, dus zonder al die tekorten en giffen zou je je er veel eerder bewust van zijn dat er dingen niet kloppen in je leven en je er tegen verzetten. Vervuiling en tekorten maken je zwak en kwetsbaar en weinig weerbaar tegen stress.

Toxines en tekorten

Bij de een komt het probleem naar buiten en is het zichtbaar en bij de ander verstoort het iets aan de binnenkant. Is het voornamelijk een tekort, zoals vaak huidziekten gepaard gaan met een tekort aan vitamine D3, dat kun je veel helpen door dat tekort aan te vullen.

toxinesAnderzijds zitten we allemaal in het westen zo vol met toxines en niet-opgeruimde afvalstoffen dat dat eigenlijk altijd een mede-oorzaak is van het probleem en belet dat we de goede stoffen voldoende verwerken en opnemen. Dat blijkt onder meer uit het feit dat bij bijna alle ziekte ontsteking komt kijken wat wijst op een fors opruimproces van het lichaam.
Dus zo goed als bijna elk gezondheidsprobleem is een combinatie van een tekort aan goede stoffen waardoor het immuunsysteem niet goed kan functioneren en een te veel aan toxines.

De basis aanpak van ziekte

De de basis aanpak van elke ziekte zou daarom moeten zijn:
1. Meten of je tekorten hebt (bloedonderzoek), die -indien mogelijk- specifiek aanpakken met supplementen.
2. Je lichaam gaan voeden met heeeel veel mineralen en vitaminen (fruit/groente sappen en/of smoothies) zodat je genoeg van alle belangrijke stoffen binnenkrijgt
3. Vermijden van de ergste giffen: gluten, zuivel, caseïne/kaas, bruine korsten op brood of in olie gebakken voedsel). En natuurlijk nicotine, caffeïne en alcohol, oftewel alle drugs.
4. Continue bezig zijn met afvoer van de giffen (ontgifting).
Dat laatste kan op heeeel veel manieren. Zoals:
–Bewegen. (Wandelen, fietsen, zwemmen, hoppen op de trampoline, [sport]training).
–Eten van stoffen die toxines helpen uitscheiden.(Klei, chlorella, spirulina, psyllium husks/schil of haverzemelen (vezels dus) en cassia).
–Darmspoelingen, colonics, sauna (liefst infrarood-sauna).

Dat is dus iets anders dan een pil of een zalfje wat de meeste mensen het liefste zien, bang (begrijpelijk) uit hun comfortzone te raken. Die pillen doen meestal niet meer dan het onderdrukken van het probleem zodat het later in een zelfde of andere vorm weer opduikt.

Geen panacee

Het kan toch zijn dat je probleem hiermee niet helemaal opgelost is. Als je vullingen in tanden of kiezen hebt dan kun je die hiermee ook niet ongedaan maken. Ook zwakke ogen (een bril dus) kun je hiermee niet overbodig maken. Onze levensstijl heeft helaas bepaalde systemen in ons lichaam stuk gemaakt.

Het probleem wordt hiermee wel veel en veel draaglijker omdat je je een stuk beter voelt en je zult (gemiddeld gesproken natuurlijk) langer leven met een hogere kwaliteit van leven. Dus als je aan je gezondheid werkt doe je dat nooit voor niets.

Het leven is een geheel

Het zal duidelijk zijn dat dit een holistische aanpak is. Het is met al deze dingen zo dat het hele lichaam erin betrokken is en genezing ook het hele lichaam en dus leven betreft. Je gaat je op alle vlakken beter voelen. Dus als het lichaam of het leven gecompliceerd is geworden zoals bij ons in het westen en eigenlijk in het oosten ook wel, dan wordt de genezing ook gecompliceerd en zal je hele leven veranderen als je het goed aanpakt.
En eigenlijk zou iedereen dit programma voor genezing moeten gaan volgen want zeg eens eerlijk wie is er tegenwoordig nog gezond?
Als jij dit programma volgt dan zul je een deel van je oude leven verliezen maar je wint er veel meer voor terug.

Huub Neys – www.HetNatuurlijkeEnHetOnnatuurlijke.nl

Lees ook:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: