Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Kristallen schedels zijn helend

Schedels zijn voor de meeste westerse mensen eng. Bij confrontatie ermee, schrikken we meteen. Dat is ons zo geleerd. En het wordt in stand gehouden door griezel en piraten films. Het herinnert ons aan de dood en dat willen we liever niet.
Maar, is het je ook opgevallen, dat op veel religieuze afbeeldingen en portretten van machthebbers ook schedels staan en dat ze daar heel andere betekenissen hebben?

Natuurvolkeren en voorouder energie

Bij veel natuurvolkeren heeft de schedel een nog veel belangrijkere functie namelijk die van voorouder energie en is daarom een heilig en te eren object.
kristallen schedelsOm de wereld van de kristallen schedels te begrijpen, is het goed de betekenis van voorouder energie te begrijpen, maar vooral te voelen. Voorouder energie staat voor wijsheid, veiligheid en geborgenheid.

Wijsheid, omdat de schedelvorm staat voor al diegene, die jou zijn voorgegaan en waarvan je dus ook al veel levenswijsheid hebt ontvangen.
Het hoort dus heel duidelijk bij ervaren en verworven kennis.
Natuurvolkeren leven veel meer bij de dag en tegelijkertijd in het besef van cyclussen van het leven. Daardoor is er veel meer verbinding en ontzag voor de natuur en bij besluiten wordt verder gekeken dan het directe belang. Bij veel natuurvolkeren is het dan ook gebruikelijk om in het overleg te spreken vanuit je hart en voor de kinderen van je kinderen. Dus een gedachte hebben die verder gaat dan jouw belang nu, maar belangrijk is over generaties heen. De ouders van je ouders hebben al veel levenservaring en kunnen je dus goed adviseren.

Veiligheid, omdat men bij natuurvolkeren ervan uit gaat, dat geen enkele energie verloren gaat en dat voorouders nog steeds in een of andere vorm aanwezig zijn. En omdat de voorouders graag wensen dat het goed gaat met het nageslacht wensen zij deze ook te beschermen over de dood heen. De schedels van voorouders worden met het gezicht naar buiten het dorp gericht neergezet op palen, rotsen of wat dan om zo “boze” energie af te weren.

En tenslotte geborgenheid; de schedel laat zien bij wie je hoort, bij de mensheid en bij deze groep. Ook al ben je het niet altijd eens met je familie. Het is toch een band, een verbinding, die gebaseerd is op bloedlijnen en genen. Er is dus ook een soort herkenning. Maar ook een vorm van veiligheid. Je kunt altijd terugkeren bij je familie. Die band duidt ook het tijdloze.

Kristallen schedels als acsentie tool

kristallen schedelsDe herontdekking van de kristallen schedel als “ascentie tool” startte bij de bestudering van de beroemde Mitchell Hedges schedel door Richard Garvin in de jaren 70, die er een boek over schreef, gevolgd door steeds nieuwe impulsen door boeken en documentaires.
Enkele bekende namen uit de wereld van de crystal skulls, zijn Joshua Shapiro, Gina O’conner, Jaap van Etten, Rhian Gibbings en Sherry Whitfield. Zij hebben veel betekend voor de verspreiding van kennis over en de omgaan met kristallen schedels.

Beroemde kristallen schedels zijn:

  • de Mitchell-Hedges Kristallen Schedel, 1924, Belize, een uit twee stukken bestaande Schedel van bergkristal;
  • Ami, een Amethist schedel. De geschiedenis is niet helemaal bekend, maar men weet dat hij in het bezit is geweest van een priester van de Maya-broederschap. Deze schedel bestaat uit één stuk;
  • ET, een rookkwarts, beetje buitenaards uitziende Schedel (1906, Guatemala, opgegraven bij een Maya familie, bestaat uit een stuk;
  • Max, een bergkristallen Schedel, 1926, Guatemala, ontdekt in een graf.

Er is sprake van een serie van 12 kristallen schedels, die een belangrijke rol spelen bij de ascentie en evolutie van de mensheid.

Daarnaast zijn er steeds meer verschillende helende en/of boodschappen gevende schedels en zelfs een heel skelet van Jade (Kathleen Murray) bekend. Voorbeelden zijn de Mongoolse en Tibetaanse schedels, die vooral via Frank Loo de westerse wereld binnenkomen.
Alle schedelvormen en materialen hebben inmiddels hun opkomst en neergang gehad. Mensen weten overal strijd van te maken. O.a. over echtheid, puurheid, en mythevorming die niet klopt etc..

Nieuwe kristallen schedels

Uiteindelijk in het midden van de jaren negentig, zijn voornamelijk in Brazilië en China, moderne beeldhouwers begonnen met het beeldhouwen van duizenden Kristallen Schedels. Oa Leandro Da Souza. Dit heeft erin geresulteerd dat veel mensen op dit moment hun eigen persoonlijke schedel(s) hebben.

In de jaren negentig, heeft het Britsche duo ‘Morton and Thomas’ in opdracht van de BBC en A&E in Amerika een zeer speciale documentaire over de Kristallen Schedels geproduceerd, getiteld “Mystery of the Crystal Skulls” welke later succesvol in boekvorm is verschenen. Het samengaan van televisie en publicatie van dit boek gaf een grote impuls aan belangstelling voor en bekendheid van de Kristallen Schedels en dat gaat nog steeds gestaag door. En inmiddels hebben velen het 4e deel van Indiana Jones gezien met in de hoofdrol een kristallen schedel van een buitenaardse.

De werking van kristallen schedels

Wat maakt het hebben van en werken met een schedel zo bijzonder? Door contact te zoeken met een schedel kun je goed cq beter mediteren en in jezelf keren. Dat werkt zeer verrijkend. Dat lukt niet bij elke schedel, maar wel bij de schedel die bij je past. De ene schedel is dus ook niet beter dan de ander. Ook al lijkt dat soms wel. Er zijn trouwens heel verschillende schedels, wat betreft materiaal, kleur en vorm betreft.

kristallen schedelsOp de foto zie je van links naar rechts een Mongoolse, een Tibetaanse, een kristallen schedel en een van fluroriet.

Met name Jaap van Etten heeft veel onderzoek gedaan naar de werking van verschillende schedels. Hij verraste veel mensen met de uitspraak dat de beste schedel is de schedel, waar jij contact mee hebt en niet de Mitchell Hedges of welke dan ook. Ook al zijn die beroemd en in het nieuws geweest. Dat kleintje wat past, zorgt dat jij je beter kunt ontwikkelen.

Laat je verrassen door deze wereld.

Cor van der Horst (www.shinsho.nl )

Lees ook:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: