Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Edelsteen therapie, wat is dat?

Mineralen en edelstenen hebben een invloed op de mens. Dat is niets nieuws. Al vele eeuwen gebruiken mensen edelstenen en mineralen voor allerlei doeleinden. Sjamanen bij natuurvolken hebben veel met edelstenen en mineralen gewerkt. Ze gebruikten deze vaak als talisman of amulet. In oude beschavingen was het heel normaal om een edelsteen te dragen ter voorkoming en genezing van vele ziekten en kwalen.

Oude geschriften, zoals de bijbel en Indische vertellingen verhalen over het gebruik en de werking van bepaalde edelstenen. Overleveringen over de werking van edelstenen en mineralen zijn opgenomen in de vele boeken die handelen over dit onderwerp.

Hoe werkt een edelsteen therapie?

De kracht van een (half)edelsteen bestaat uit een trilling, welke bij dragen daarvan wordt doorgegeven aan het lichaam, waardoor een constante stroom van impulsen aan het lichaam wordt toegediend. Daardoor ontwikkelt het lichaam zelf de kracht om zich van diverse kwalen en ziekten te ontdoen. Op deze wijze werkt de steen bovendien preventief. Edelstenen, die niet bij iemand passen, kunnen storend werken op iemands eigen energieveld, of gewoon helemaal geen effect hebben.

Welke edelsteen past bij je?

Maar hoe vind je nu de juiste steen, de steen die bij je past en die je een ondersteuning zal kunnen geven voor het bevorderen van een genezingsproces, of gewoon het bevorderen van je gezondheid?

Door middel van een spiertest, die aangepast is aan de edelsteen-energie, kunnen edelstenen worden uitgetest. De test laat zien, welke steen het meest geschikt is voor de geteste persoon en deze kan dat zelf ook duidelijk waarnemen.

Wat gebeurt er bij zo’n test?

Ieder mens heeft een energieveld, de aura. De test meet hoe het met dat energieveld gesteld is. Iedere steen heeft ook een energieveld, een energie-uitstraling. Wanneer de steen iemands energieveld aanvult, dus energie toevoegt die ontbrak of zwak was, maakt dat iemand heler en krachtiger. Wanneer een steen iemands energieveld verstoort, aan iemand energie toevoegt, die al genoeg was en dat deel te sterk maakt, dan haalt dat iemand uit balans en maakt dus zwakker.
Dit is ook de reden waarom je niet zomaar een edelsteen moet dragen.

Stenen zijn helpers

Ze kunnen je ondersteunen in je leven. Edelstenen werken. En niet alleen door hun energie-uitstraling. Wanneer je een steen draagt, doet deze je regelmatig stilstaan bij het doel waarvoor je hem draagt. Ze doen je kijken naar jezelf! Op deze wijze zijn stenen een middel om je bewust te worden van jezelf en je functioneren. Stenen genezen niet alleen, ze helpen jou ook om jezelf te genezen.

Anneke

Anneke (32 jaar) had vaak last van nek- en schouderklachten. De spieren in haar schouders waren, vooral in periodes dat ze het druk op haar werk, gespannen en pijnlijk.
Naast deze klachten had ze regelmatig last van hoofdpijn. Anneke was zich bewust van het feit dat de oorzaak van haar lichamelijke klachten lag in haar beleving en omgaan met, de stressvolle situaties op het werk. Ondanks dat bewustzijn wist ze niet hoe ze dit kon veranderen.

Uit de test bleek, dat de amethist de steen was die bij haar paste. De eigenschappen van amethist sluiten ook precies aan bij Anneke’s klachten. De amethist kalmeert en ontspant. Hij ontlaadt het hoofd, laat dus spanning wegvloeien, doet loslaten. De amethist brengt rust en evenwicht.

Anneke ging de steen dragen. Na ongeveer een week begon ze duidelijk het effect te bemerken van de steen. Na drie weken had ze geen last meer van nek- en schouderklachten. Ook de hoofdpijnen waren zo goed als verdwenen. Ze voelde zich een stuk meer ontspannen, terwijl de situatie op haar werk nog even hectisch was.

In de eerste maand had Anneke snel last van hoofdpijn, wanneer ze per ongeluk de amethist vergeten was. Ze droeg de steen dan ook trouw drie maanden lang en kwam hierna terug om te laten testen, of ze de amethist nog nodig had. De steen die ze drie maanden had gedragen was gebarsten van binnen en was troebeler geworden. Dit verschijnsel zie je vaak bij stenen. Ze offeren zich voor je op. Ze nemen spanningen weg, maar gaan daar zelf stuk aan.
Uit de test bleek wederom, dat de amethist de steen was die het meest geschikt voor haar was. Het bleek ook dat de kracht van de eerste amethist was afgenomen en onherstelbaar was. Anneke besloot dan ook om een nieuwe amethist aan te schaffen en deze te dragen.

Maarten

Maarten (21 jaar) had als kind al last van bronchitis- en astma-aanvallen. Hij was onder behandeling van een longarts. Een allergietest wees uit dat hij voor van alles en nog wat allergisch was. Hij gebruikte medicijnen om te inhaleren en droeg deze altijd voor in geval van nood.

edelsteen therapieUit de test bleek, dat een combinatie van een aquamarijn (voor allergieën) en een rutiel-kwarts (voor bronchitis) het meest geschikt was voor hem om te dragen. Dit deed hij dan ook.

Sinds hij de stenen was gaan dragen waren zijn astma-aanvallen minder frequent en minder hevig geworden en gebruikte hij aanmerkelijk minder medicijnen. Maarten vond dat hij innerlijk ook rustiger was geworden en minder angst had om benauwd te worden. Een nieuwe test bleek dat hij nog steeds goed reageerde op de combinatie aquamarijn en rutiel-kwarts. Na reinigen van de stenen kon hij ze opnieuw dragen.

Edelstenen doen langzaam hun werk

Deze beide personen hebben baat gehad bij het dragen van stenen, maar we zien ook dat de geteste personen de stenen na drie maanden nog nodig hebben. De stenen doen langzaam hun werk. Wat belangrijk is dat de steen continue op de huid gedragen moet worden en wat ook helpt is eenmaal per maand reinigen (ontladen) van de stenen.

door Anita van Hoften-Maas

(Dit artikel is nog steeds actueel, maar verscheen eerder in april 1991 in “Het Geheel”; destijds een regionaal tijdschrift van Den Bosch en omstreken)

Lees ook:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: