Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Graancirkels, tekens van leven

Graancirkels, tekens van leven. Maar ja, van welk leven dan wel? Tot nu hebben we nog steeds niet goed kunnen ontcijferen, wat de graancirkels betekenen en wie ze waarom maakt. Een klein beetje duidelijkheid hebben we wel. 

De meeste zijn niet gemaakt door mensen

graancikelsAlhoewel geclaimd wordt, dat veel graancirkels door mensen zijn gemaakt, komt telkens weer boven tafel, dat er sprake is van onwaarheid. Ja, het is mogelijk om graancirkels te maken, maar niet zo ingewikkeld en niet in zo korte tijd en met zoveel precisie. Veel mensen hebben het als stunt geprobeerd en zijn aardig mislukt, net zoals de nabouwers van piramides.

Bijzondere kenmerken van een authentieke graancirkel

Er blijken bijzondere kenmerken te zijn in een authentieke cirkel.

  • de manier waarop het graan in elkaar is gevlochten,
  • de door vochtige warmte ontplofte “knoppen”,
  • het witte poeder,
  • de energie die er gemeten wordt.

Graancirkels zijn er al sinds eeuwen. Je vindt ze duidelijk terug in allerlei verhalen en publicaties uit vroegere tijden. Wat opvalt is dat het aantal, de boodschap en de ingewikkeldheid is toegenomen.

Brede belangstelling voor graancirkels

graancikelsBijzonder  is wel, de met golven toenemende belangstelling voor graancirkels en niet alleen door de zogenaamde “zwevers”, een aanduiding die de brede groep bezoekers allang geen eer meer aandoet. Er wordt al zolang gericht wetenschappelijk onderzoek gedaan, dat men dit femoneen niet als iets softs kan afdoen. Wetenschappers uit verschillende vakgebieden en van over heel de wereld buigen hun hoofd over dit bijzondere fenomeen. Dus van geoloog tot psycholoog vanwege de uit een lopende vragen.

Wiltshire

Elke zomer meestal vanaf mei tot oktober worden er met name in het gebied the Wiltshire in zuidwest Engeland zo’n 60 graancirkels achtergelaten. Dit tot ergernis van boeren en vreugde van de bezoekers. De bezoekers zijn inmiddels een soort vaste groep, die consequent de laatste graancirkels afreizen, er een paar uur tot een paar dagen vertoeven en weer verder trekken naar de volgende cirkels. Anderen zijn verraste buitenlanders, die zich alleen maar verbazen over dit fenomeen en zich laven aan de energie. En tenslotte zijn er de diverse groepen, die onderzoek doen en de fotografen die hun best doen om altijd de eerste te zijn. Gebruikmakend van enorme uitschuiftelescoop – poten en op afstand bediende fototoestellen, wankelen zij met zonnebrillen door het graan, om zo vooral het prachtigste plaatje, vanuit de lucht te maken en te kunnen laten zien aan heel de wereld. Uiteraard met copyright. Daarbij wordt ook gerust gebruik gemaakt van luidruchtige kleine stinkende vliegvoertuigen, al vanaf een uur of zes ochtends.. graancikelsHet is heel bijzonder om te merken, dat bijna elk jaar het aantal cirkels in de UK 10 tot 15 % groter is dan in heel de wereld. Wat ook bijzonder is, is de toename van landen, waar een cirkel wordt gevonden. Zo ook in Nederland, waar men ze veelal in gras vindt. Maar inmiddels zijn ze verschenen in wilde bloemen, lijnzaad, zand, sneeuw en gras dus. De boeren, met name in de Wiltshire, zijn een beetje vreemd. Een groot gedeelte doet het af als graanvernielers en jagen dan ook de bezoekers van  hun land. Een ander deel heeft geen idee, hoe er mee om te gaan. Maar ze worden geholpen door de vrijwilligers van de onderzoekcentra hoe ze hier mee om kunnen gaan. Avebury De officiële groepen hebben zich verenigd in een  aantal centra en websites, waarvan het commercieel ogende crop-circle-connector wel het bekendste is. Bij deze laatste worden ook alle wereld graancirkels bij gehouden. graancikelsIn een prachtig winkeltje midden in Avebury, vind je uitgebreide info, foto’s, kalenders en de landkaart van de cirkels van dit jaar. Wil je dus op graancirkel jacht, dan is het aan te raden om zeker langs dit dorpje te gaan, waar bijna altijd wel een graancirkel in de buurt, te vinden is. Het dorpje zelf ligt aan de rand van een prachtige steencirkel, die ook het bezoeken waard is.

Wie maakt deze cirkels?

Deze vraag van is niet eenduidig te beantwoorden. Ik geef een aantal mogelijkheden zodat u kunt kiezen.

  • Buitenaardsen, die ons kennis bijbrengen via beelden; zeg maar pictogrammen. Af en toe lijkt het een les in techniek en een andere keer doet men moeite om ons te laten wennen aan grootse mogelijkheden en kennis van geometrie en astronomie.
  • Energie uit een andere dimensie (5e of 6e). Het lijkt er op dat er onwillekeurige beelden worden neergegooid in een paar uur zonder samenhang. Die samenhang wordt pas later helder.
  • Wijzelf als collectief bewustzijn. Soms lijkt op te vallen, dat kennis die bij ons zelf in ontwikkeling is, zomaar via een plaatje ergens terecht komt.

Het lijkt er op dat we:

  • boodschappen en/of waarschuwingen krijgen,
  • of feiten cq kennis voorgeschoteld krijgen, waar we nog geen/weinig weet van hebben,
  • signalen dat er meer is, dan ons bescheiden bestaan,

maar ook dit blijkt nog steeds gissen. Helder is zijn deze antwoorden echter niet. Dat kan ook nog niet. Want we weten het simpelweg niet.

Cor van der Horst – Shin Sho

Lees ook:

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: