Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Lung Mu, nu ook te bezoeken in Nederland!

Lung Mu, mother of dragons is nu ook te bezoeken in Nederland. Maar ja waarom zou je een chinese heilige opzoeken in Nederland?
Ten eerste vinden wij ons Nederlanders daar te “nuchter” voor, denken wijzelf. En ten tweede, waar is dat goed voor?

Wat betreft het eerste argument, zouden we toch echt even goed moeten kijken naar onze Sinterklaasbeleving. Deze heilige heeft, al is het maar een paar dagen, meer macht, respect en geloof, dan wie dan ook in Nederland. En het meest bijzondere van Sinterklaas is toch wel het vertrouwen dat hij geniet, ondanks dat hij een van oorsprong katholieke heilige is.

Lung Mu, Mother of dragons, is de wensvervullende Heilige voor alle zorgen en wensen die familie en kinderen betreft. En in die zin komt zij overeen met Sinterklaas. En het aanbidden van en het respecteren van de hogere macht van een heilige en het leren vertrouwen via de heilige heeft een  belangrijke en verrijkende les en beleving voor ieder individu. Het zijn juist de symbolische verhalen, waaraan wij als mensen kracht ontlenen. Zie ook sagen, legenden en sprookjes. Zij voeden mensen op in geloof, hoop en liefde. En brengen mensen weer terug in hun kracht.

Lung Mu heeft een bijzonder verhaal

Lung MuZij  werd geboren in 290 BC als Wen Shi en was de tweede van 3 dochters. Zij ging regelmatig naar de Xi rivier om te vissen en kleren te wassen. Daar ontdekte zij een soort gladde rots, die  later een ei bleek te zijn. Hieruit kwam een of 5 slangen, die zich ontwikkelde tot draken. En zij heeft deze met de hand opgevoed.
Later hielpen deze draken bij het vissen en redde het dorp tijdens een droogte periode door voor regen te zorgen.
Zij werd dus Heilig verklaard, nadat ze 5 Draken (5 elementen) groot had gebracht, die haar en de lokale bevolking hielpen in hun levensbestaan.

Draken

Lung Mu had zo ’n sterke band met haar Draken, dat dit gezien wordt als de ultieme onbaatzuchtige ouderlijke LIEFDE. Juist in deze tijd is het leven vanuit je hart iets wat zich steeds meer ontwikkeld. Door meditatie, concentratie en overgave aan al dat is, komen mensen steeds meer tot een spirituele ervaring. Het je richten tot een heilige ( of heilig voorwerp) kan een essentiële rol spelen bij deze “godservaring”.

“Heilig” kun je ook zien, als verbastering van “wholeness” oftewel volheid/heelheid/het totaal; een symbool/voorbeeld van onze werkelijk bron of oorsprong.
Maar ook als iets/iemand die ons voor is gegaan in kennis, ervaring en wijsheid. Bv je ouders, leraren en wijzen in dit leven.

Omdat Lung Mu tijdloos is, was en is “zij” ook nu altijd bereid mensen te helpen.
Zelf was ze een volgelinge van de Godin van Compassie,Troost en Genade: Guan Yin. Haar verjaardag wordt gevierd in de vorm van een festival, van de eerste tot de achtste dag van de vijfde maand , berekend volgens de Chinese kalender.

Wensen en gebeden

In China en o.m. Maleisië wordt haar Spirit in de Tempel veelvuldig bezocht en worden wensen en gebeden tot haar gericht. Als de wensen vervuld worden, is het gebruikelijk dat de persoon wiens wens vervuld is, uit dankbaarheid de Tempel in drie opeenvolgende jaren bezoekt. Uit dit gebruik, kun je de les leren, dat je zelf verantwoordelijk bent voor het creëren en borgen van “geluk”, simpelweg door er aandacht aan te blijven geven.

Zoals al aangegeven in dit verhaal, is het overgeven en dankbaarheid betuigen aan een hogere kracht, een belangrijke oefening voor het komen tot een godservaring en hierdoor tot grote innerlijke wijsheid van jezelf..
(Dit in tegenstelling van het respectloos over graven en zgn heidense heiligdommen heen walsen en vernietigen, vanuit de arrogantie het zelf allemaal beter te weten)

Tempel in Nederland

Haar Tempel in Nederland draagt haar “Spirit” via een heel oud Lung Mu beeldje, dat zich tot 1966 in de oorspronkelijke Lung Mu Tempel in Yuecheng Town bevond.
Hier bevind zich nog steeds de graftombe van Lung Mu.

In 1966 werd deze tempel tijdens de Chinese Culturele Revolutie vernietigd ( en later herbouwd) maar als door een wonder is dit beeldje gespaard gebleven en vond recentelijk haar weg naar Nederland. Deze tempel bevindt zich voorlopig in een kamer van een woonhuis in Venray en is op aanvraag te bezoeken. In dezelfde ruimten bevinden zich nog meer kracht objecten en veel mensen ervaren dan ook een warmte, rust en vrede in deze ruimte. Sommige worden overspoeld door emoties of een dankbaar gevoel. Het mag er allemaal zijn.

Het is de wens en opdracht van Lidy Bakker, – een gewone humorvolle en vrolijke Nederlandse vrouw-, om de wensvervullende Kracht van Lung Mu, ter beschikking te stellen aan iedereen, die dit nodig heeft en het mogelijk te maken om de Tempel van Lung Mu in Nederland te bezoeken en daar ervaringen te delen.
Je kunt contact opnemen via info@nadara.nl en/of tel: 06 41392680
of  kijk op: http://www.nadara.nl/lungmu.htm 

Cor van der Horst – Shin Sho

Lees ook:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: