Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Anja, 20 december 2011

AltNed volgt het wel en wee van Anja vanaf september 2011, het moment waarop ze slecht nieuws kreeg: Alle blogs

Anja:
Maar nu zal ik dan toch enigszins proberen te schetsen, hoe het leven mij vergaat. Het gaat eigenlijk terug naar 7 oktober, de dag waarop ik slecht nieuws kreeg en ook de dag waarop ik begon met de hennepoliekuur. Ik heb in een eerdere blog al geschreven, dat het behoorlijk heftig was.

Dit heftige heeft een aantal weken in beslag genomen. En wat heftig was, waren de ‘bad-trips’, de enorme vermoeidheid, de totale lusteloosheid en de bezoekjes van vrienden, die of heel verdrietig waren, of zich met de situatie (midden in een bad-trip) geen raad wisten.

Dinsdag 18 oktober had ik nog een afspraak met de oncoloog Dr. Smeets. Zij had navraag in haar team gedaan of de immuuntherapie een optie voor me was. Ik vertelde haar dat het voor mij in deze fase geen optie is, omdat deze therapie (indien het al aanslaat) slechts bedoelt is de cellen in te kapselen, waardoor deze niet verder groeien en daarmee een levensrekkend middel is voor enkele jaren (zolang als dat je lichaam het verdraagt, incl. alle vervelende bijverschijnselen, zoals hoge bloeddruk, diarree en botontkalking). Ik vind het veel aantrekkelijker om nog steeds te geloven in volledig herstel en gezond worden.

Hennepolie therapie

De hennepolietherapie is niet bekend, alhoewel hennep al duizenden jaren geleden bij velerlei ziekten en kwalen werd ingezet. Ook werd hennep voor allerlei andere dingen gebruikt, zoals touw maken of ook kleding. Ik kreeg een paar weken geleden bezoek van de mentor van Quinten en de zorgcoördinatrice van zijn school. Zij droeg een trui gemaakt van hennep.
Maar goed, ondanks dat Dr. Smeets de hennepolietherapie niet kent, vond zij dat zij wel de uitspraak kon doen, geen vertrouwen te hebben in deze therapie. Waarmee zij patiënt toch met bibberende knieën het ziekenhuis uit laat gaan. Ik verbaas mij er over, dat een arts meent een uitspraak te mogen doen positief dan wel negatief over wat dan ook, bij hem/haar onbekend….
Dezelfde avond zijn we met een groep van 12 naar de nieuwste film van Mr. Bean gegaan in Enschede, heel erg leuk!
Woensdag 19 oktober had ik een afspraak met Dr. Gerritsma, ayurvedisch arts in Lelystad. Na een uitgebreide polsdiagnostiek wist hij me te vertellen o.a. dat 8 à 10 jaar geleden erg veel stress in mijn leven is gekomen, waardoor mijn lichaam uit balans is geraakt. Hij gaf mij allerlei adviezen op het gebied van voeding, meditatie, electrosmog, kruidentherapie en ook een advies 3 à 4 keer in de week de sauna in te gaan. Dat laatste vond ik natuurlijk wel een relaxed en fijn advies maar helaas ook financieel onhaalbaar. Ik ben intussen wel een aantal keren naar de sauna geweest, wat steeds erg goed bevalt.

NTTT therapie

Ook gaf Dr. Gerritsma een doorverwijzing naar een natuurarts, die gespecialiseerd is in NTTT therapie. Dinsdag 15 november bracht ik een bezoek aan Dr. De Klyn http://www.cvhg.nl/ Hij heeft me onderzocht, levend bloedanalyse, bloeddruk, gewicht, lengte, longen en hart etc. alle belangrijke onderzoeken zo’n beetje. Hij verwees mij door naar Bunnik voor een zeer uitgebreid bloedonderzoek, waarvan een deel in de V.S. wordt uitgevoerd (Ik heb de uitslag nog niet binnen). Hij heeft me ook een lijst met voedingsadviezen meegegeven en een lijst met adviezen tot gebruik van meerdere vitaminen. Ik ben dezelfde dag nog begonnen met het innemen van de vitaminen en ik merkte het weekend erop al een duidelijke verbetering. Ik kreeg duidelijk meer energie. Ik had ’s morgens om 09.30 uur al echt zin om op te staan. Ik heb weer zin om buiten te wandelen, te puzzelen etc. Heerlijk zeg!

En dat kwam erg goed uit, want in dat weekend ben ik door meegenomen naar een huisje in Nieuw Schoonebeek. Fijn gewandeld, gezellig uit eten en natuurlijk een dagje sauna, super!
Bovendien had ik ook energie om weer een keer mee te dansen in de biodanza groep. Ook ben ik naar een Dreamtime concert geweest, dat was echt helemaal fantastisch. De nacht aansluitend werd weer mijn eerste nacht doorslapen sinds tijden, met nog een nacht daarop aansluitend ook weer. In dezelfde week had ik ook een heerlijke vrouwenavond. We waren met 8 vrouwen en we hebben heerlijk gekletst, de 5 ritmes gedanst en elkaars voeten gemasseerd. Van deze avond kreeg ik ontzettend veel energie. Mooi om te merken, dat wanneer je je hart volgt en doet waar je blij van wordt, je beloont wordt met bergen bruisende energie.

Gepieker

Daarna sloegen er allerlei bommetjes bij mij in. De ergste drukte van de sinterklaasvoorbereidingen achter mij latend, maakte plaats voor gepieker over de komende scan in januari (2 januari, laten we het jaar maar gelijk goed beginnen). Het geeft veel stress, wetend dat er meerdere opties mogelijk zijn. Ik weet niet hoe ik met heftige emoties moet omgaan, waardoor er soms vulkaanuitbarstingen zijn van boosheid, verdriet of euforie. Erg lastig voor de mensen in mijn directe omgeving. En terwijl ik weet hoe lastig deze uitbarstingen zijn, luchten zij mij toch steeds weer op. Ik heb regelmatig pijn aan mijn lever, waardoor ik paniekerig word en ook als ik pijntjes elders in mijn lijf voel, ben ik bang dat daar ook een uitzaaiing zal zitten.
Afhankelijk van de uitslag straks rond 9 januari is er een mogelijkheid de NTTT therapie te gaan doen. Dr. De Klyn heeft hiermee al veelbelovende resultaten geboekt. Het vervelende is dat ondanks dit een wetenschappelijk bewezen therapie is, dit niet vergoed wordt. En dat betekent dat ik dit dus zelf moet gaan betalen, wat ik mij financieel niet kan veroorloven. Binnen de reguliere geneeskunst is deze therapie ook bekend, maar wordt niet toegepast. Waarom niet? Kankerpatiënten vormen de grootste bron van inkomsten binnen de farmaceutische industrie, zo’n 80 %. De voor de privé portemonnaie dure NTTT therapie, is een veel te minimale bron van inkomsten voor de farmaceutische industrie, die de mensen liever ziek houden, zodat ze kunnen blijven innen. De NTTT therapie kost € 100,= per week (elke week een injectie), plus de bloedonderzoeken, plus alle vitaminen en de benzinekosten. Deze therapie duurt maximaal 45 weken, dus ca. € 5.000,=
In dat geval moet ik met de pet rond. En ik zei al tegen Jan en de kinderen, dat ik heel erg benieuwd was, wie binnen mijn vriendenkring graag wil dat ik blijf leven, hahaha. Gemeen hè, maar goed je wordt er ook wel een beetje cynisch van.

Anja
elladione@yahoo.com

Lees ook:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: