Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Je bent al één met de eenheid!

In de spirituele wereld gaan velen er vanuit dat ‘je’ iets zou moeten doen om contact te maken met eenheid.
Er zou een ‘jij’ zijn die één zou moeten of kunnen worden met iets dat eenheid wordt genoemd. Maar dat is onmogelijk. Immers jij plus eenheid zijn er twee.
Men heeft de mond vol over eenheid. Praat soms over niets anders, maar eigenlijk bedoelt men tweeheid.

Je hoeft niet één te worden met eenheid

Als er zoiets bestaat als eenheid dan kan het niet anders of jij bent daar deel van. Je hoeft niet één te worden met eenheid, want dat ben je al.

eenheid

Er zijn twee mogelijkheden:
1. Of alles is eenheid en dan hoef je er niet een mee te worden, want dat ben je al. Zoeken is dan onnodig.
2. Of alles hangt als los zand aan elkaar. Als dat het geval is dan is eenheid slechts een mooie fantasie. Ook dan heeft het zoeken geen zin, want je zoekt dan naar iets wat er helemaal niet is.

De ervaring

Het tweede is de ervaring van de meeste mensen. Je ervaart immers een verschil tussen jou en de stoel, je ervaart niet dat ze in wezen hetzelfde zijn. Tegelijk geloven mensen in eenheid, ze ervaren het niet, maar ze geloven het.

Wat je dan krijgt is dat mensen geen keuze maken tussen 1 en 2 maar een vreemde middenpositie innemen. Die middenpositie bestaat uit de gedachte: ‘er is eenheid, maar toch ook weer niet’, want kennelijk is er een ik die contact moet maken met eenheid. Deze gedachte kan niet kloppen want als eenheid bestaat dan is het alles wat er is en omvat het ook jij.

Eenheid bereiken?

Toch worden er cursussen en zelfs meerjarige opleidingen gegeven die tot doel hebben om één te worden met eenheid en ondernemen mensen zoektochten om ‘verlichting’ te bereiken, wat zoveel betekent als één te worden met eenheid.
De goeroes en instituten die daar in mee gaan weten niet waar ze het over hebben. Ze zien niet in dat als je in het Vondelpark bent dat je niets hoeft te doen om in het Vondelpark te komen.
Je bent al waar je zou willen zijn. Er is niets nodig om één te worden met eenheid want per definitie ben je dat al. Dit weten kan veel moeite en zoeken besparen.

Roeland de Looff – COPYRIGHT 2013©
Roeland heeft een boek geschreven over radicale non dualiteit.
Informatie daarover staat op zijn website www.jijbestaatniet.nl

Lees ook:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: