Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Reiki

Reiki is de Japanse term voor universele levensenergie, een energie die overal en altijd aanwezig is.

Deze energie stroomt bij een behandeling in geconcentreerde vorm door de handen en bevordert zo het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Bovendien werkt het ontspannend op lichaam en geest. De therapeut is daarbij slechts een kanaal voor deze energie. Ook jij kunt kanaal worden door een Reiki-inwijding.

Het meer aan energie dat je daarmee tot beschikking krijgt bevordert je eigen bewustwordingsprocessen en je zelfgenezingskracht wordt geactiveerd.

Reiki opent je hart

Reiki opent je hart en brengt je dichter bij je gevoel. Is je energiekanaal eenmaal geopend, dan heb je Reiki voor de rest van je leven tot je beschikking. Je bent in staat jezelf iedere dag weer door een zelfbehandeling te verwennen of anderen van deze kracht te laten genieten. De Reiki inwijdingen In het Usui – systeem zijn er drie graden, waarin een student door een master wordt geïnitieerd.

De eerste graad Je krijgt vier inwijdingen en daardoor het vermogen de universele levensenergie door je handen te laten stromen en zo jezelf en anderen te behandelen. Maar ook dieren en planten kun je energie geven. Je leert de geschiedenis van Reiki kennen en krijgt instructies over de handposities voor zelfbehandeling en behandeling van anderen.

De tweede graad Bij de inwijding in de tweede graad wordt de energiestroom nog 4 keer verhoogd en je leert drie Reiki-symbolen kennen om daarmee de energie te kanaliseren. Je leert jezelf en anderen op afstand behandelen, in ruimte en in tijd.

De derde graad Door het werken met Reiki in de eerste twee graden ontwikkel je het invoelingsvermogen en de verantwoordelijkheid om vrij te zijn en zelfbewust te handelen. Nu kun je de inwijding tot Reiki-master ontvangen. Je eigen groeiproces gaat nog steeds door maar je kunt nu ook zelf mensen op hun weg begeleiden. De derde graad bestaat uit 2 delen:
– Reiki 3A/ reikimaster: Je krijgt door de inwijding de energie voor je eigen groeiproces.
– Reiki 3B/ reikileraar: Je leert de inwijdingen zelf kennen om in de toekomst eventueel ook zelf cursussen te geven.

Lees ook op AltNed:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: