Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Anja, 29 september 2011

AltNed volgt het wel en wee van Anja vanaf september 2011, het moment waarop ze slecht nieuws kreeg: Alle blogs

Anja:
Donderdag ontdekte ik een klein bobbeltje in mijn hals, boven mijn linker sleutelbeen. Ik had het er in de sauna nog over, dat je als je al eerder met kanker geconfronteerd bent geweest, hier gelijk zenuwachtig van wordt.
Maar helaas het bobbeltje groeide met de dag en deed ook flink pijn. Het heeft me maandag bij de huisarts gebracht, die mijn ongerustheid nou niet bepaald weg haalde. Nadat ik minstens een uurtje met trillende knieën bij de assistent zeker 2 glazen water en een kop koffie had weggewerkt, kwam er iemand om samen met mij naar het ziekenhuis te gaan.

Eerst een rustgevend tabletje opgehaald bij de apotheek, daarna door naar het ziekenhuis. We gingen naar bloedafname en daarna naar afdeling radiologie voor een thorax foto. Toen wij daar zaten te wachten kwam Jan ook aan. Dat was erg fijn, hij kon toch weg bij zijn werk. Jan en Aleid hebben mijn handen vast gehouden. Ik merkte dat ik het bijna niet kon verdragen, het idee misschien weer met kanker te worden geconfronteerd.
Dinsdag belde de huisarts mij, het bloedbeeld was goed. Zij ging met de uroloog overleggen, wat de volgende stappen moeten gaan worden. Iedereen wil natuurlijk wel weten wat voor bobbel er zit in mijn hals. Inmiddels is wel duidelijk dat het om een lymfeklier gaat. Dr. Bruins (de uroloog ) belde mij ’s middags, de foto was ook oké. Toch al wel een beetje hoopvol, maar gerust voel ik me nog lang niet. Hij ging contact opnemen met oncologie, radiologie en interne geneeskunde.
Gistermiddag ben ik gebeld door radiologie, dat ik vrijdag een zeer uitgebreide scan krijg, waarbij de lymfeklieren in de hals en liezen ook zichtbaar moeten zijn. Ik moet vanaf 11.00 uur nuchter zijn en mij 12.00 uur melden op afdeling radiologie. Daar moet ik eerst 1 liter contrastvloeistof drinken, waar ik enorm tegenop zie. Om 13.00 uur krijg ik dan nog 1 liter contrastvloeistof via infuus en daarna de scan in. Ik heb de radioloog zover gekregen dat Jan mee naar binnen mag.
Daarna moet ik 15.40 uur bij Dr. Smeets (interne geneeskunde)zijn. Zij gaat met mij bespreken hoe het verder zal gaan. Waarschijnlijk moet ik volgende week een echo laten maken en krijg dan nog een biopsie, of tegelijkertijd, dat hoor ik morgenmiddag wel.
Ik ben behoorlijk nerveus. Tussendoor probeer ik zoveel mogelijk te genieten van de zon, alle spinnenwebben die ’s morgens zo’n prachtige dauwlaag hebben, de fluitende vogeltjes en de kwakende kikker bij ons in de vijver. Vervelend dat akelige zenuwgevoel in mijn buik. Laten we bidden voor een positieve uitkomst.

Anja
elladione@yahoo.com

Lees ook op AltNed:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: