Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

ThetaHealing

Volgens deskundigen wordt ons gedrag en gevoel voor ruim 90% bepaald door ons onderbewustzijn. Dit is een zeer praktische functie van ons lichaam. Alles wat we al eerder hebben aangeleerd of een mening over gevormd hebben wordt automatisch toegepast. In ons bewustzijn hoeven we daar dan geen aandacht aan te besteden. Dan hebben we ons “hoofd” vrij voor het oplossen van nieuwe dingen die op ons afkomen.

Wie herkent niet het gevoel dat je auto rijdt en in gedachten bent en opeens denkt, oh ik ben er al, blijkbaar even een stukje op de automatische piloot gereden.

Toch zijn er situaties waarin dit niet wenselijk is. Als je iets wilt veranderen in je gedrag, een nieuwe gewoonte wilt opstarten of herstellen van een ziekte of klacht. Ook kan het zijn dat er door een negatieve ervaring in het verleden, bij bepaalde situaties vervelende gevoelens naar boven komen terwijl daar nu geen reden meer voor is.

Onderbewustzijn

Ik vergelijk zelf het onderbewustzijn weleens met de snelkoppelingen op de computer. Heel handig in gebruik als ze nog actueel zijn, heb je ze niet meer nodig dan kunnen ze weg en wil je ze vervangen met andere snelkoppelingen die op dit moment goed voor je werken.

Sommige reacties herken je aan jezelf en kan je bewust anders gaan doen. Lastiger wordt het met de reacties waar je je niet bewust van bent. Het zal je verrassen hoeveel dat er zijn.
Want als volwassene benader je eigenlijk niets meer puur, bij alles wat je ziet of meemaakt wordt je ervaring al gekleurd door wat je eerder hebt meegemaakt of aangeleerd. Vandaar dat mensen die bijvoorbeeld getuige van een verkeersongeluk zijn, verschillende “verhalen” hebben. In dat opzicht is het waar dat iedereen zijn eigen werkelijkheid creërt.

Overtuigingen

In je bewustzijn heb je vaak andere overtuigingen dan er in je onderbewustzijn zijn opgeslagen. Hier ontstaat conflict, daardoor kan ziekte ontstaan en je onderbewustzijn saboteert op deze manier je nieuwe bewuste plannen.

Er zijn vier overtuigingen niveaus:
Kernovertuigingen
Deze hebben we aangeleerd tijdens ons leven al vanaf de kindertijd. Dit zijn de programma’s die we hebben geaccepteerd en een deel van ons zijn geworden.
Genetisch niveau
Programma’s die worden overgedragen door onze voorouders of toegevoegd zijn aan onze genen in dit leven.
Historisch niveau
Dit betreft de herinneringen van vorige levens of diepe genetische herinneringen of ervaringen van het collectieve bewustzijn die we meedragen in het heden.
Het Ziel niveau
Dit is alles wat een persoon “is”.

Thetahealing

ThetaHealing is een therapievorm die je helpt je ongewenste overtuigingen in je onderbewustzijn op te ruimen en te veranderen naar programma’s die wel voor je werken.
Dit heeft een enorm effect op je gezondheid en je geluksgevoel.

Liana Minnema – gekleurdlicht.nl

Lees ook:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: