Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Inspiratie

Het is alweer oktober en de herfst zet zich in met nog prachtige zonnige momenten. De herfst, tijd om weer naar binnen te keren; de getijden van de natuur volgend zoals eb en vloed. Dat betreft ook de energetische golven waaraan we allemaal onderhevig zijn.
Sommigen zullen deze periode misschien het gevoel hebben dat dingen teruggetrokken worden, of al een tijdje zijn – alsof niets lijkt te werken of alles waar je mee bezig was teruggetrokken wordt, de energie er een beetje uitgaat. Je zou dat kunnen zien als een wegtrekkende beweging voor een nieuwe energiegolf die er weer aankomt. Stel je de zee maar eens voor; voordat er een golf aankomt wordt het water eerst onttrokken. We zien de doorwerking van deze energiegolven overal in terugkomen; op persoonlijk vlak, werk, maatschappelijk, politiek. Het is deel van de evolutie, heel natuurlijk dus!

Roerige tijden

Edoch, hoewel natuurlijk, niet altijd even prettig. De tijden worden roeriger, dat is overal al waarneembaar. Het gerommel in de politiek maakt bij veel mensen wellicht steeds meer wantrouwen in de politieke leiding wakker. Dat betekent dat we weer veel meer op onze eigen kracht worden teruggeworpen, onze eigen verantwoordelijkheid. En, op zich, is dat best gezond. Macht buiten onszelf leggen, van hoger hand op laten leggen, maakt onzeker, het ontkracht. Enfin, genoeg over politiek lijkt me zo. De aanduidingen op allerlei lagen mogen duidelijk zijn: roerige tijden waarbij we meer en meer uitgenodigd worden om in onze eigen kracht te staan en van daaruit in verbinding met elkaar. Dat geeft zekerheid; immers je eigen krachtbron is onuitputtelijk en immens krachtig. Dus heb de moed om je volgende stappen te zetten in je leven nog meer vormgeven vanuit je authentieke krachten, je te laten leiden door jezelf en je van daaruit te verbinden met dat waartoe je je geroepen voelt. Zo bouwen we aan een duurzaam netwerk van kracht en gezondheid.

Transparantie

Het is een tijd waarin meer transparantie ontstaat, sta jezelf toe om transparanter te zijn – je schaduwkanten te omarmen en om te buigen tot je krachtbronnen, ze horen er allemaal bij en kunnen dienend ingezet worden om te ondersteunen bij wat jij hier als uniek mens als perfect passend puzzelstukje binnen het grote geheel komt doen. Hoe langer we wachten om ons authentieke puzzelstukje in te zetten, des te langer duurt het voordat de puzzel compleet is… Pak je persoonlijk leiderschap in handen, maak je keus om als uniek mensen jezelf te laten zien.

Ja… dat is best eng. En ja, dat gaat gepaard met twijfel, zeker in deze tijd. De huidige periode lijkt in het teken te staan van twijfel. Deze twijfel heeft als kwaliteit om te herevalueren: wat wil je echt? wat past echt bij je? wil je afscheiden of juist verbinden? oude overlevingsstrategieen loslaten en vertrouwen in je waarlijke kracht?
Met de diepste vreugde nodig ik iedereen uit om de verkenningstocht naar je waarlijke kracht aan te gaan en hoe je deze bewust als kompas gebruikt om je dagelijkse leven vorm te geven. Want wat is er nou mooier dan een wereld waarin we allemaal in onze kracht staan; hoe dat er ook uitziet – klein, groot, recht, krom – het maakt niet uit, we horen er allemaal bij…

Tiara Dijkhof – www.werkplaatsvoorbezieling.nl

Lees ook:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: