Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Boek: Bijwerkingen – John Virapen

John Virapen, een ex-topman uit de farmaceutische industrie, heeft een boek uitgebracht, met als titel “Bijwerkingen – Waarvan sommige dodelijk kunnen zijn“. Na jarenlang stilzwijgen door gewetenswroeging, spreekt hij zich nu uit over de onethische campagne die gericht was op kinderen met ADHD.

Bijwerkingen waarvan sommige dodelijk kunnen zijn, is een bekentenis van een ex-topman uit de farmaceutische industrie. Nadat hij met pensioen ging heeft hij jaren gezwegen. Na een hevige en onethische advertentie-campagne gericht op kinderen, die door zijn ex-werkgever enkele jaren geleden gelanceerd werd in Duitsland – waar hij woont – verbrak hij zijn stilzwijgen.

Bijwerkingen – John Virapen

Hij vertelt in dit boek dat hij een van de criminelen was, die o.a. het medicijn Prozac op de markt hebben geholpen; het medicijn dat de meeste zelfdodingen teweeg heeft gebracht.
BijwerkingenHij heeft zelfs getuigd in processen van slachtoffers van dit medicijn tegen de producent.
Hij vertelt hoe hij ambtenaren heeft omgekocht om nieuwe medicijnen goedgekeurd te krijgen.
We weten allemaal dat de farmaceutische industrie er geen belang bij heeft dat wij gezond zijn; ze hebben er belang bij dat we hun producten gebruiken en ze zijn uit op winst, veel winst. Maar dat er corruptie, omkoping, fraude en belangenverstrengeling plaatsvindt om die winst veilig te stellen, zal voor vele lezers een nieuw feit zijn.

Schokkende bekentenissen

Het zijn schokkende bekentenissen. Dr. John Virapen geeft aan het eind van dit boek een lijst van zaken die de consument kan doen om deze praktijken te helpen stoppen. Wist je dat:

  • Grote farmaceutische bedrijven ± € 35.000 per jaar per praktiserende arts besteden om de arts ertoe te bewegen hun producten voor te schrijven?
  • Meer dan 75 procent van de vooraanstaande wetenschappers in medicijnen betaald wordt door de farmaceutische industrie?
  • Er voor veel nieuw toegelaten medicijnen alleen korte-termijn-onderzoek is gedaan en dat niemand de effecten kent op patiënten die de medicijnen over langere periode of zelfs de rest van hun leven gebruiken?
  • De farmaceutische industrie ziekten verzint?

Lees ook:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: